4 portioner
Tillagningstid: 50–60 min
Ugnstemperatur: 225° C
Ingredienser
1 pkt (400 g) fryst fiskfilé, sej, torsk
1 pkt (5 dl) Kelda Thaisoppa
½ tsk salt
1–2 gula lökar
3–4 tomater
½ dl grädde
c:a 50 g smör
Instruktioner
- Sätt på ugnen.
- Skär det något tinade fiskblocket i 1,5 cm tjocka skivor.
- Ställ fiskskivorna i en ugnssäker och smord form.
- Strö på saltet.
- Skala, hacka och fräs löken.
- Tärna tomaterna.
- Täck över fisken med lök och tomat.
- Häll på grädden och thaisoppan över alltihop.
- Klicka på smöret.
- Sätt in fatet mitt i ugnen i ca 40 min tills fisken är färdig.
- Servera med kokt broccoli, ruccolablad och röd eller orange paprika.
En fest för ögat och gommen!