Sök och finn inspirerande goda recept till middag

Soppor

Fisksoppa med saffran

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 Minuter

Ingredienser

600 gr lax och torskfilé
En halv purjolök
En gul lök
Smör till stekning
2 vitlöksklyftor
1 tsk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1-2 tsk salt
1, 5 dl fiskbuljong
2 dl vitt vin (matlagningsvin går bra)
5 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 pkt saffran
200 gr skalade räkor

Instruktioner

  • Hacka och fräs lök och purjolök i smör i fem minuter utan att få färg.
  • Tillsätt vitlök, tomatpuré och kryddor.
  • Blanda i fiskbuljong, vin, grädde, crème fraiche och saffran och låt allt koka ihop under ca 15 minuter.
  • Skär fisken i tärningar medan det övriga kokar ihop.
  • Lägg i fisken och låt koka i ca 5 minuter eller tills fiskbitarna är färdiga.
  • Tillsätt räkorna.
  • Servera gärna soppan med vitlöksbröd.

Smaklig måltid!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *