Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 Minuter
Ingredienser
600 gr lax och torskfilé
En halv purjolök
En gul lök
Smör till stekning
2 vitlöksklyftor
1 tsk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1-2 tsk salt
1, 5 dl fiskbuljong
2 dl vitt vin (matlagningsvin går bra)
5 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 pkt saffran
200 gr skalade räkor
Instruktioner
- Hacka och fräs lök och purjolök i smör i fem minuter utan att få färg.
- Tillsätt vitlök, tomatpuré och kryddor.
- Blanda i fiskbuljong, vin, grädde, crème fraiche och saffran och låt allt koka ihop under ca 15 minuter.
- Skär fisken i tärningar medan det övriga kokar ihop.
- Lägg i fisken och låt koka i ca 5 minuter eller tills fiskbitarna är färdiga.
- Tillsätt räkorna.
- Servera gärna soppan med vitlöksbröd.
Smaklig måltid!