Antal: 4 portioner
Tillagningstid: Under 45 min
Ingredienser
- 4 port ris
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk olja
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl chilisås
- 1 msk oregano
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 1/2 dl riven ost
- 250 g broccoli
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär kycklingen i grova skivor och stek dem i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
- Koka upp grädde, chilisås, oregano, salt och peppar i en kastrull.
- Häll såsen över kycklingen.
- Strö på ost och sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Ansa broccolin och skär i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten ca 4 minuter.
- Servera kycklingen med ris och broccoli.