Sök och finn inspirerande goda recept till middag

Fiskrätter

Ugnsbakad lax med citronsås

Antal: 4 portioner
Tillagningstid: 30 min

INGREDIENSER

  • 4 laxfiléer
  • Salt
  • Peppar

Citronsås

  • 1 Citron
  • 2 dl Crème fraiche
  • 3 dl Grädde
  • 1 Fiskbuljongtärning
  • Salt

INSTRUKTIONER

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Lägg laxen i en smord ugnsform. Ringla över olja och strö över salt, peppar och citronskal.
  • Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56°C.
  • Riv ner skalet från citronen och pressa innehållet från halva i en kastrull.
  • Blanda i Crème fraiche och grädde och fiskbuljong, låt såsen koka ihop.
  • Smaka av med salt.

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *