Sök och finn inspirerande goda recept till middag

LCHF

LCHF-pizza

2 portioner
Tillagningstid: 40-50 minuter

Ingredienser:

Botten

  • 4 ägg
  • 175 g riven ost

Topping

  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 150 g riven ost
  • Valfria ingredienser som mozzarella, skinka, ananas, beroende på vad du själv gillar

Instruktioner:

  • Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och riven ost.
  • Bred smeten på bakplåtspapper i två rundlar på cirka 24 cm om du gillar runda portionspizzor eller en enda rektangel/kvadrat.
  • Grädda i cirka 15 minuter eller tills bottnen är gyllene. Ta ut och låt svalna en minut eller två.
  • Höj temperaturen till 225 grader. Bred tomatsåsen på bottnen och smula över oregano. Om du använder tomatpuré i stället bör du salta och peppra något.
  • Toppa med resten av osten och lägg på din utvalda topping. Grädda ytterligare 10 minuter eller tills osten fått önskvärd färg.

Inspiration/lånat från https://www.dietdoctor.com/se/recept/lchf-pizza

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *