2 portioner
Tillagningstid: 40-50 minuter
Ingredienser:
Botten
- 4 ägg
- 175 g riven ost
Topping
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 150 g riven ost
- Valfria ingredienser som mozzarella, skinka, ananas, beroende på vad du själv gillar
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och riven ost.
- Bred smeten på bakplåtspapper i två rundlar på cirka 24 cm om du gillar runda portionspizzor eller en enda rektangel/kvadrat.
- Grädda i cirka 15 minuter eller tills bottnen är gyllene. Ta ut och låt svalna en minut eller två.
- Höj temperaturen till 225 grader. Bred tomatsåsen på bottnen och smula över oregano. Om du använder tomatpuré i stället bör du salta och peppra något.
- Toppa med resten av osten och lägg på din utvalda topping. Grädda ytterligare 10 minuter eller tills osten fått önskvärd färg.
Inspiration/lånat från https://www.dietdoctor.com/se/recept/lchf-pizza