Sök och finn inspirerande goda recept till middag

LCHF

LCHF-lasagne

6 portioner
Tillagningstid: 40-50 minuter

Köttfärssås

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1-2 gula lökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tärning köttbuljong
  • Chilisås

Instruktioner

  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör i en stekpanna.
  • Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig.
  • Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, chilisås, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min.

Lasagneplattor

Ingredienser:

3 ägg
100 g färskost
Drygt 2 msk fiberhusk

Instruktioner:

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Blanda äggen med färskosten till en jämn smet.
  • Ha i fiberhusk och blanda ihop.
  • Var snabb och bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut till papperskanterna.
  • Undvik stora luftbubblor. Låt papprena vara kvar under gräddningen.
  • Grädda i 10 minuter. Ta bort pappret och dela i 2 lika stora plattor.

Höj ugnsvärmen till 225 grader.

Ostsås

Ingredienser

150 g färskost.
2 dl creme fraiche.
2 dl grädde
2 dl riven ost
Muskot, salt och peppar.

Instruktioner

  • Värm allt utom osten tills det kokar ihop till en jämn sås.
  • Ha i osten på slutet.

Lägg hälften av köttfärssåsen, lite ostsås och en platta i en ugnsform. Gör ett likadant lager till. Toppa med resten av ostsåsen och strö över riven ost.

Grädda i mitten av ugnen ca 20-30 min tills lasagnen har fått fin färg.

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *