6 portioner
Tillagningstid: 40-50 minuter
Köttfärssås
Ingredienser
- 500 g köttfärs
- 1-2 gula lökar
- 1-2 vitlöksklyftor
- Smör
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad oregano
- 1 krm svartpeppar
- 1 tärning köttbuljong
- Chilisås
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör i en stekpanna.
- Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, chilisås, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min.
Lasagneplattor
Ingredienser:
3 ägg
100 g färskost
Drygt 2 msk fiberhusk
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda äggen med färskosten till en jämn smet.
- Ha i fiberhusk och blanda ihop.
- Var snabb och bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut till papperskanterna.
- Undvik stora luftbubblor. Låt papprena vara kvar under gräddningen.
- Grädda i 10 minuter. Ta bort pappret och dela i 2 lika stora plattor.
Höj ugnsvärmen till 225 grader.
Ostsås
Ingredienser
150 g färskost.
2 dl creme fraiche.
2 dl grädde
2 dl riven ost
Muskot, salt och peppar.
Instruktioner
- Värm allt utom osten tills det kokar ihop till en jämn sås.
- Ha i osten på slutet.
Lägg hälften av köttfärssåsen, lite ostsås och en platta i en ugnsform. Gör ett likadant lager till. Toppa med resten av ostsåsen och strö över riven ost.
Grädda i mitten av ugnen ca 20-30 min tills lasagnen har fått fin färg.